Telos.si prva stran
Nahajate se na: Nazaj na prvo stran >>
Ruckus Wireless | SmartCast - patentirana tehnologija naprednega razvrščanja WiFi prometa

SmartCast je izjemno sofisticiran WiFi QoS (Quality of Service) mehanizem, razvit z namenom zagotavljanja maksimalne zmogljivosti in zanesljivosti brezžičnih prenosov multimedijskih aplikacij v WiFi omrežju. V eni rešitvi združuje inovativno tehnologijo za upravljanje multicast prometa, inteligentni QoS (Quality of Service) mehanizem in zmožnost klasifikacije prometa glede na aplikacijo, ki ji je promet namenjen. Tako omogoča prenos videa in glasu najvišje kvalitete po standardnem 802.11 brezžičnem WiFi omrežju. SmartCast prepozna in posledično obravnava video in avdio pakete prednostno, pred ostalimi tipi paketov v omrežju. Tako tvori robustno platformo za brezžično delovanje IPTV in VoIP aplikacij. Algoritem za optimizacijo multimedijskega prometa zagotovlja optimalni prenos večjega števila video in glasovnih strujev visoke kvalitete in obenem ohranja zadostno pasovno širino za prenos podatkov. SmartCast mehanizem vsebuje dve dodatni tehnologiji za optimizacijo WiFi prometa - Band Steering, ki avtomatično usmerja kliente na manj nasičen 5 Ghz frekvenčni pas in Airtime Fairness, ki poskrbi za bolj racionalno izrabo radijskega (RF) spektra. SmartCast prinaša uporabnikom v povezavi z visoko zmogljivo anteno BeamFlex zanesljivo delovanje WLAN omrežja v okoljih z zelo veliko koncentracijo klientov (učilnice, konferenčne dvorane, štadijoni..), saj zagotavlja dostavo bistveno večje pasovne širine in bolj predvidljivo in konsistentno delovanje.
Predstavitveni letak (.pdf)

 
SmartCast

Glavne prednosti WiFi tehnologije SmartCast:

  • Velika zmogljivost - sofisticiran mehanizen za klasifikacijo WiFi prometa, omogoča zelo natančno razporejanje prometa za vsakega posameznega klienta in za vse tipe prometa (podatki, glas, video) tudi v največjih v WLAN omrežjih.
  • Neverjetna učinkovitost - izničenje šuma in zanikov pri video in glasovnih komunikacijah zagotavlja optimalno uporabniško izkušnjo.
  • Zagotovljen prenos multicast IPTV strujev - SmartCast je edini sistem na tržišču, ki zanesljivo pretvori multicast promet v unicast in zagotavlja brezžično dostavo video vsebin z najvišjo prenosno hitrostjo podprto s strani klientov. Sistem se je izkazal v več kot 10.000 MediaFlex enotah prodanih na področju Slovenije.
  • Optimalna izraba RF spektra - vgrajena Airtime Fairness tehnologija prinaša učinkovitejšo izrabo radijskega spektra, kar ima za posledico večjo zmogljivost omrežja v okoljih z velikim številom raznolikih klientov.
  • Band Steering - usmerjanje DualBand klientov na manj nasičen 5 Ghz frekvenčni pas prinaša učinkovitejše delovanje omrežja za vse kliente.
  • Preprosta uporaba - sistem deluje popolnoma samodejno, brez potrebe po intervencijah s strani IT osebja.
 

Prikaz delovanja

WiFi QoS

Video predstavitev

 

Ostale vgrajene tehnologije za optimizacijo WiFi prometa

Band Steering - usmerjanje DualBand klientov na 5 Ghz frekvenčni pas

Band Steering
 
 

Airtime Fairness - učinkovitejša izraba radijskega (RF) spektra

Airtime Fairness je tehnologija razporejanja WiFi prometa, ki zagotavlja, da starejši in počasnejši 802.11a/b/g WiFi klienti ne upočasnijo prenosnih hitrosti hitrejših 802.11n/ac klientov. Z vpeljavo funkcije Airtime fairness se prenosne vrste z uporabo round robin algoritma, razporedijo glede na omejitve radijskega spektra za vsakega posameznega klienta. Vsi uporabniki imajo na razpolago enake količine časa v WiFi omrežju, tako da lahko klienti z večjimi potencijanimi prenosnimi hitrostmi ta potencijal tudi izkoristijo, s čimer se izboljša skupna zmogljivost omrežja. Sistem Airtime Fairness je podprt v vseh dostopnih točkah Ruckus Wireless.
 
AirTime Fairness

 

IoT Sedaj! Pridružite se revoluciji, ki spreminja svet
4G M2M - profesionalne rešitve in oprema za industijsko mobilno povezovanje
Ruckus - preprosto boljši Wi-Fi
     
domov | program | rešitve | o podjetju | kontakt | novosti

© Telos d.o.o. 2002-2024