Telos.si prva stran
Nahajate se na: Nazaj na prvo stran >>
Patton | CopperLink Ethernet Extenderji - preseganje omejitev Etherneta

Ethernet je gotovo najpopularnejši prenosni kanal sodobne komunikacijske dobe. Njegova vseprisotnost je opazna tako v poslovnih okoljih in industriji, kot tudi v omrežjih telekomunikacijskih operaterjev. Kljub vsemu ima Ethernet standard določene omejitve. Poleg precejšnjih stroškov, ki jih predstavlja polaganje Ethernet ožičenja in težav s segmentacijo omrežja, je največji problem relativno majhna razdalja, ki jo Ethernet standard podpira -  100 m. Izredno zanimivo in stroškovno atraktivno rešitev teh težav ponujajo Ethernet Extenderji CopperLink, ki jih uporabljamo za vzpostavitev zanesljivih in hitrih mrežnih povezav na razdaljah do 8 km, preko obstoječih bakrenih paric. S Pattonovimi Ethernet Extenderji je omogočena vzpostavitev povezave preko celotnega objekta, naselja ali mesta, po standardnem telefonskem kablu, brez potrebe po polaganju novega LAN ali optičnega ožičenja. To prinaša ogromne prihranke in možnost povezave lokacij, kjer je polaganje novega ožičenja zaradi različnih razlogov nemogoče. Družina Patton CopperLink ponuja globalno najširši nabor modelskih izvedb v najrazličnejših kombinacijah željene hitrosti in razdalij. Poleg Ethernet ekstenderjev, ki jih uporabljamo za vzpostavitev omrežja preko bakrene žične infrastrukture, so na voljo tudi nove verzije Fiber ekstenderjev iz družine ForeFront, ki omogočajo vzpostavitev povezave prek optičnega omrežja na razdaljah do 80 km. Uporaba CopperLink vmesnikov je izredno preprosta, saj ne zahteva kompleksnih in zapletenih mrežnih nastavitev in s tem omogoča preprosto vključevanje v obstoječa omrežja uporabnikov. Osnovna področja, kjer uporabljamo Pattonove ekstenderje so: M2M – medsebojno povezovanje naprav in terminalov; mrežni dostop – povezava uporabnikov in naprav na centralno omrežje; Ethernet networking – medsebojno povezovanje večjega števila uporabnikov in strežnikov. In vse to preko obstoječih žičnih povezav, ki so prisotne takorekoč povsod.

V spodnji tabeli si lahko pogledate pregled razpoložljivih modelov z osnovnihi lastnostmi. Na podrobne predstavitve kliknite na ime željenega modela.

Primerjalna tabela modelskih izvedb Patton CopperLink ekstenderjev:

Model
Maksimalna razdalja
Maksimalna hitrost
Razdalja pri max. hit.
Št. Eth. portov
Št. paric
Temp. razpon
3 km
200+ Mbps
230 m
4
1
0 do 50 °C
1.6 km
155 Mbps
152 m
2
1
0 do 50 °C
8.3 km
45.6 Mbps
1.4 km
4
4
0 do 50 °C
8.3 km
22.8 Mbps
1.4 km
4
2
0 do 50 °C
1.7 km
15 Mbps
1.2 km
2
1
0 do 50 °C
8.3 km
11.4 Mbps
1.4 km
4
1
0 do 50 °C
1.5 km
10 Mbps
1.5 km
2
1
0 do 50 °C
6.9 km
5.7 Mbps
5.0 km
4
1
0 do 50 °C
100 m
10/100Base-TX
100 m
2
Cat 5
0 do 50 °C
5 km
E1
5 km
1
1
0 do 50 °C
 
Ojačane (ruggedized) modelske izvedbe*
1.6 km
155 Mbps
152 m
2
1
-40 do 85°C
6,9 km
5.7 Mbps
2.7 km
2
1
-40 do 85°C
             
Fiber ekstenderji ForeFront - razširitev optičnega omrežja
80 km
4 ali 8 E1
80 km
1
1
-5 do 50 °C
 
*Za namestitev na zunanjih (outdoor) površinah, priporočamo uporabo nameskih ohišij iz serije Patton EnviroNET, v katere vgradimo ekstenderje. Ohišja omogočajo implementacije Ethernet povezav v najzahtevnejših okoljskih pogojih, saj so odporna na velika temperaturna nihanja (temperaturni razpon -40 do 85 °C) in na vlago ter prah. Podprti so standardi IP-67, NEMA in MIL-SPEC.
 

Primeri aplikativne uporabe Ethernet Extenderjev CopperLink / Case study

Patton CopperLink - aplikacija video nadzor

Po sprejemu odločitve, da postavijo kompleksen IP video nadzorni sistem, so se upravitelji prometne postaje soočili z veliko težavo - kako povezati večje število kamer z nadzornim centrom. Polaganje novega LAN omrežja bi pomenilo velike dodatne stroške, še večjo težajo pa je predstavljalo dejstvo, da je objekt deloma podvžen pravilom spomeniškega varstva in v tem delu je bil kakršen koli poseg nemogoč. Rešitev zagate so prinesli Ethernet ekstenderji Patton CopperLink. Z njihovo pomočjo so povezali nadzorne kamere prek obstoječega telefonskega ožičenja, ki je bilo prisotno prek celotnega objekta in okolice.

 

Patton CopperLink - aplikacija v energetiki

Elektro distribucijsko podjetje upravlja večje število energetskih objektov, vetrnih in sončnih elektrarn. Za njihovo nemoteno delovanje skrbijo PLC krmilniki, ki so jih želeli povezati v nadzorni center z namenom centraliziranega upravljanja. Povezavo med lokacijami so s pomočjo Patton CopperLink ekstenderjev vzpostalili prek obstoječe infrastrukture bakrenih paric. S tem so očutno znižali stroške vzpostavitve nadzornega sistema. V primeru vetrnih elektrarn, ki so postavljene na iz okoljskega vidika izredno izpostavljenem področju, so uporabili namensko IP-67 ohišje Patton EnviroNet.

 

Video predstavitev

 

IoT Sedaj! Pridružite se revoluciji, ki spreminja svet
4G M2M - profesionalne rešitve in oprema za industijsko mobilno povezovanje
Ruckus - preprosto boljši Wi-Fi
     
domov | program | rešitve | o podjetju | kontakt | novosti

© Telos d.o.o. 2002-2024