Telos.si prva stran
Nahajate se na: Nazaj na prvo stran >>
Draytek - napredne funkcije | WDS Wireless Distribution System - razširitev dometa WiFi omrežja

Brezžična WiFi omrežja so s svojo veliko prilagodljivostjo ter preprosto in priročno uporabo, osvojila srca uporabnikov. Za administratorje WLAN omrežij v manjših SOHO okoljih je ključnega pomena, da so ta preprosta za upravljanje in nadzor, ter da obenem zagotavljajo veliko zmogljivost, zanesljivost in varnost. Predstavljamo vam DrayTekov sistem za centralizirano upravljanje brezžičnega WiFi omrežja, ki omogoča preprosto vzpostavitev zmogljivega, zanesljivega in cenovno ugodnega WLAN omrežja v SOHO in SME okoljih. Njegove glavne prednosti so preprosto upravljanje, razširljivost, zmogljivost in zanesljivost, ki smo jih pri Draytekovih produktih že vajeni.

 
Glavne prednosti centralizirano upravljanjega WiFi sistema Draytek Vigor:

1. Velika pokritost, zmogljivost in prilagodljivost

Uporabniki WiFi omrežij si želijo, da lahko uporabljajo svoje mobilne naprave brez prekinitve signala, tudi ko se gibljejo po celotni površini objekta v katerem se nahajajo. Draytekov sistem omogoča celovito pokritost celotne lokacije z zmogljivim WiFi signalom. Uporabniki se tako lahko brezskrbno premikajo po celotni površini, saj jih sistem samodejno povezuje na različe dostopne točke (DT), razporejene po celotni lokaciji. Za zagotavljanje velike zmogljivosti na področjih z večjo koncentracijo klientov poskrbi load balancing sistem, ki razdeli promet na večje število DT

2. Nadzor in poročanje

V vsakem večjem lokalnem omrežju je ključnega pomena imeti stalno informacijo o uporabnikih in prometu. Draytekov sistem neprestano v realnem času beleži uporabniške aktivnosti in daje upravitelju možnost, da zazna ozka grla, področja z veliko gostoto prometa in uporabnike, ki povzročajo prenosna neskladja.

3. Popolna varnost

Preprosta povezava je ena od glavnih prednosti WiFi omrežja, a je obenem tudi ena od potencijalnih težav, saj so WiFi omrežja pravi magnet za nezaželjene napadalce. Draytekov sistem za centralizirano WiFi upravljanje ima vgrajeno kopico nadzornih in varnostnih lastnosti, ki zagotavljajo da lahko do omrežja dostopajo le za to upravičeni uporabnik. Nastavitev popolnoma ločenih in izoliranih podomrežij za zaposlene in goste je zelo preprosto in avtomatizirano.

4. Ugodna cena

Za razliko od visoko profesionalnih WiFi omrežij je Draytekov sistem izredno cenovno dostopna izbira. Za postavitev ne potrebujete namenskih WiFi kontrolerjev in dostopnih točk, saj se nadzor vrši prek standardnega usmerjevalnika Draytek Vigor serije 2925, ki ga vzporedno uporabljamo za vzpostavitev žičnih in VPN povezav. Nanj preprosto naložimo novo verzijo strojne programske opreme (Firmware) in tako poleg ostalih naprednih lastnosti, pridobimo tudi možnost upravljanja do 16 dostopnih točk Vigor serije AP. Sistem je zato zelo prilagodljiv in ga lahko uporabljamo tako v manjših pisarnah z dvema ali tremi DT, kot tudi v večjih objektih z velikim številom DT.

 
Komponente Draytekovega sistema brezžičnega WiFi upravljanja
 • Brez namenskega WiFi kontrolerja - upravljalski sistem je vgrajen v standardni usmerjevalnik iz serije Vigor 2925, tako da ni potrebe po nakupu dragega namenskega kontrolerja. WiFi sistem je na voljo popolnoma brezplačno, brez programskih licenc in nadgradenj ob postopnem dodajanju novih enot. Dostopne točke uporabljene v sistemu so standardni Vigor AP810, AP900 in AP910.
 • Mobilnost - s pametno postavitvijo Vigor DT in njihovim centraliziranim upravljanjem, uporabniki uživajo v zanesljivem WiFi signalu tudi ko se premikajo po celotnem objektu, medtem ko se povezujejo na različne DT. Z uporabo 802.11x avtentifikacije so ti prehodi popolnoma avtomatizirani in jih uporabniki sploh ne zaznajo
 • Load-Balancing – posamezna DT ima omejeno kapaciteto, ki si jo delijo vsi klienti, ki se nanjo povezujejo. Ko se nanjo vzporedno poveže preveliko število klientov, postanejo prenosne hitrosti zelo nizke in uporaba omejena. Rešitev je v postavitvi večjega števila DT in enakomerna porazdelitev prometa med vse enote. Draytekov WiFi sistem omogoča uravnoteženje (Load-balance) WiFi prometa med večje število DT. Nastavitvimo lahko maksimalne kapacitete posamezne enote, tako na osnovi količine prenosov, kot števila povezanih klientov. Ko DT pride do nastavljenega nivoja, bo prisilila nove kliente, da se povežejo na sosednjo enoto. DT tudi samodejno odjavijo neaktivne kliente in kliente, za katere ocenijo, da bodo boljše delovale na bližji DT.
 • Grafi prometa – prikazujejo podatkovne prometne tokove za vsako DT v sistemu kot tudi tudi uporabnike, ki povzročajo največ prometa. Vsi zaznani podatki se prikazujejo v realnem času in se shranjujejo za kasnejšo analizo. Z njihovo pomoćjo precej lažje najdemo ozka grla v sistemu in tipe prometa ter uporabnike, ki jih je potrebno omejiti, da zagotovimo bolj tekoče delovanje omrežja.
 • Status dostopnih točk – Znotraj upravljalskega okna centraliziranega WiFi sistema lahko spremljamo številne vitalne statistike, med drugim število na posamezno DT povezanih klientov in promet vsake enote. Analiziramo lahko DT ki so povezane neposredno na žično LAN omrežje, kot tudi DT v WDS / repeater načinu in tako v vsakem trenutku vemo kaj se dogaja v našem omrežju.
 • Nadzor klientov – v upravljalskem oknu opazujemo tudi promet za vse kliente, ki so povezani v omrežje. Tako lahko lažje najdemo ozka grla v omrežju, opazujemo uporabniške vzorce in učinkovitost WLAN omrežja.
 • Mapa dostopnih točk – v upravljalsko okno lahko uvozimo načrt objekta in tako natačno določimo postavitev posameznih DT.
 • Auto-Provisioning – omogočena je priprava pred nastavljenih parametrov delovanja DT, ki se samodejno naložijo na vse enote, ki jih dodajamo v sistem
 • Vzdrževanje dostopnih točk – sistem omogoča tudi shranjevanje nastavitev vseh ali željenih DT v sistemu, nadgradnjo strojne programske opreme (firmware) in njihov ponovni zagon
 • Zaznavanje Rogue DT – sistem prikaže prisotnost neavtoriziranih DT, ki se poskušajo vključiti v sistem in jim to prepreči .
 • Nadzor temperature in alarm – na DT Vigor AP900 in 902 je vgrajen USB vhod, v katerega lahko prikljućimo USB temperaturni sensor in tako preprosto spremljamo podatke o nihanju temperature v okolici vseh enot, ki so vključene v sistem. S tem lahko občutno znižamo stroške ogrevanja in hlajenja.
 
Prikaz delovanja

WDS Bridge | Brezžična povezava dveh fizično ločenih omrežij

V diagramu opazujemo WLAN omrežja Draytek Vigor, ki ga upravlja usmerjevalnik Vigor 2925. V sistem so vključene štiri Dual Band dostopne točke VigorAP. V sistem se povezuje većje število WiFi klientov - notesniki, tablice in mobilni telefoni.

Centralizirano upravljanje WiFi omrežje z usmerjevalnikom Vigor 2925 - nastavitve sistema
Opis nastavitev

Pripravili smo pregled nastavitev WiFi sistema Vigor, s katerim bi vam radi pokazali, kako neverjetno hitro lahko s pomočjo DualWAN usmerjevalnika iz serije Vigor 2925 postavite centralizirano upravljano brezžično WiFi omrežje. V sistem smo vključili večje stevilo dostopnih točk Vigor, pri čemer ni bilo potrebe po ročnem nastavljanju vsake posamezne enote. Kliknite za več podatkov (.pdf).

 

IoT Sedaj! Pridružite se revoluciji, ki spreminja svet
4G M2M - profesionalne rešitve in oprema za industijsko mobilno povezovanje
Ruckus - preprosto boljši Wi-Fi
     
domov | program | rešitve | o podjetju | kontakt | novosti

© Telos d.o.o. 2002-2024