Telos.si prva stran
Nahajate se na: Nazaj na prvo stran >>

DIGI | Družina Digi One - Industrijski strežniki serijskih naprav

Družina Digi One - Industrijski strežniki serijskih naprav

Vmesniki iz družine Digi One so inteligentne naprave, ki omogočajo pretvorbo serijskih podatkov v mrežne IP podatke v okoljih industrijske avtomatizacije. Uporabnikom ponujajo vse potrebne komponente za popolno mrežno povezljivost prav vsake naprave z serijskim RS232/422/485 portom v zahtevnih industrijskih okoljih. Inovativni Digijevi vmesniki nudijo popolnoma transparento povezovanje naprav, kot so PLCji (Programmable Logic Controllers), RTUji (Remote Terminal Units), naprav za kontrolo procesov in kvalitete, motorjev, čitalcev črtnih kod, displajev ter ostalih, brez potrebe po spreminjanju obstoječe programske in strojne opreme v sami aplikaciji. Vmesniki iz družine Digi One nudijo podporo mrežnim protokolom, ki se uporabljajo v IA okoljih: Allen-Bradley in Modbus, ter omogočajo DIN rail namestitev neposredno na sami proizvodnji liniji. Z uvajanjem serijskih naprav v svet inteligentnega mrežnega povezovanja se nam odpre cela paleta novih možnosti, kot recimo možnost oddaljenega nadzora in diagnostike - ni več potrebe po fizični prisotnosti na lokaciji naprave, vse težave je mogoče odpraviti na daljavo. Prav tako je omogočeno oddaljeno posodabljanje strojne programske opreme. Same serijske naprave so enostavno dosegljive preko spletnega brskalnika. Glava prednost je očitno hiter dostop do informacij, kar omogoča večjo produktivnost in profitabilnost. Digi One strežniki naprav nudijo podporo edinstveni patentirani tehnologiji RealPort®, ki dovoljuje komunikacijo z priključenim napravami kjerkoli na IP omrežju na popolnoma identičen način kot če bi bile naprave fizično priključene na nadzorni računalnik ali strežnik. RealPort vzpostavi povezavo med gostiteljem in omreženo serijsko napravo z vzpostavitvijo lokalnega COM ali TTY porta pri gostitelju kar prineša možnost postavitve robustne mrežne povezljivosti za serijske naprave. Za razliko od ostalih COM/TTY preusmeritev je Real Port izredno stabilen in zanesljiv ter obenem omogoča izredno majhne izgube podatkov pri prenosih. Pri prenosih podatkov je omogočena AES enkripcija, ki poskrbi za popolno varnost. Vmesniki iz družine Digi One predstavljajo idealno izbiro za omreženje serijskih naprav v okoljih IA.

Del družine rešitev za povezovanje naprav z serijskim RS portom Nazaj na začetno DIGI stran
Letakpdf logo

Letak DIGI One IA

 

 

 

Digi Real Port®

Napredna tehnologija za virtualno povezavo neomejenega števila naprav z COM portov na TCP/IP omrežje

 

 

 

Problematika Redundance

Kako naprave DigiOne presegajo probleme redundance v mrežni komunikaciji serijskih naprav

 

 


Člani družine Digi One

 

 

Povezava do strani proizvajalca

http://www.digi.com/

 

Glavne lastnosti družine

 • Idealna izbira za hitro, varno in zanesljivo upravljanje in povezovanje naprav z serijskim RS232/422/485 portom na Ethernet omrežje v okoljih industrijske avtomatizacije
 • Podpora vodilnim mrežnim protokolom za povezovanje naprav v IA okoljih: Allen-Bradley in Modbus
 • Popolnoma transparento povezovanje naprav, kot so PLCji (Programmable Logic Controllers), RTUji (Remote Terminal Units), naprav za kontrolo procesov in kvalitete, motorjev, čitalcev črtnih kod, displajev ter ostalih
 • Možnost DIN Rail namestitve
 • Podpora za patentirano rešitev Digi RealPort® - napredna tehnologija za virtualno povezavo neomejenega števila naprav z COM portov na TCP/IP omrežje
 • Možnost oddaljenega upravljanja in diagnostike za priključenih naprav in s tem možnost enostavnega odpravljanja napak iz centralne lokacije, brez potrebe po prisotnosti na terenu.
 • Modemska emulacija dovoljuje obstoječim modemskim aplikacijam povezovanje po IP omrežju
 • Priložena programska aplikativna oprema sama zazna vse naprave v omrežju
 • Za varnost prenosa podatkov poskrbljeno z podporo protokolu SSHv2
 • Port buffering za za zajem podatkov
 • Enostavna namestitev in konfiguracija preko spletnega vmesnika (http/https)
 • Funkcionalnost SNMP za enostavno upravljanje z omrežjem
 • Podpora za PPP
 • Možnost prilagoditve potrebam po nižji latentnosti ali optimatizirani propustnosti
 • Podpora za operacijskim sistemom Windows XP, 98/ME, Windows 2000, Linux, AIX, SCO, Solaris, HP-UX...
 • Podpora za Telnet in Reverse Telnet
 • TCP/UDP Socket service omogoča priključitev širokega spektra naprav in aplikacij
 • Podprte prenosne hitrosti do 230 Kb/s
 • DHCP/RARP/ARP-Ping za določanje IP naslovov

Digi One SP in SP IA

Digi One SP in SP IA

Osnovna modela v družini Digi One sta Digi One SP in Digi One SP IA. Omogočata varen in zanesljiv priklop ene naprave z serijskim RS232/422/485 portom na IP omrežje. Glavne prednosti SP izvedb so izredna kompaktnost, saj sta najmanjša strežnika naprav na tržišču (9,4cm x 4,3cm x 2,3 cm), zelo preprosta uporaba in ugodna cena. Sta idealna izbira za okolja, ki zahtevajo popolno integracijo serijskih naprav z obstoječimi aplikacijami v okoljih iA, saj za svoje delovanje potrebujeta izredno malo prostora. Izvedba IA nudi dodatne možnost DIM Rail in WallMount namestitve, ter nudi podporo protokolu Modbus. Oba vmesnika omogočata oddaljeno upravljanje in nadzor nad priključenimi napravami, ter omogočata TCP Socket, UDP Socket, UDP multicast in modemsko emulacijo. Vsebujeta podporo funkcionalnosti RealPort, napredno tehnologijo za virtualno povezavo neomejenega števila naprav z COM portov na TCP/IP omrežje.
Prikaz povezave čitalca ćrtnih kod na prodajni točki POS na IP omrežje s pomočjo Digi One SP ali Digi One SP IA

Digi One IA

Digi One IA

Digi One IA je strežnik serijskih naprav, ki omogoča povezavo katerekoli industrijske naprave z serijskim RS232/422/485 portom na Ethernet omrežje. Z vgrajenim transparentnim konverterjem protokolov je uporabnikom omogočeno mrežno obogatiti vsako Modbus napravo. Digi One IA prinaša zanesljivo serijsko/ethernet povezljivost in je idealen za uporabo v aplikacijah, ki potrebujejo TCP Socket, UDP Socket, ali UDP multicast funkcionalnosti. Naprave so galvansko izolirane in omogočajo DIN rail namestitev.
.Prikaz priklopa Modbus naprave na Ethernet omrežje

Digi One IAP

Digi One IAP

Digi One IAP v eni napravi združuje napredni strežnik serijskih naprav in protokolni bridge/konverter. Omogoča popolno inter-operabilnost med industrijskimi serijskimi in Ethernet napravami (PLC (Programmable Logic Controllers), RTU (Remote Terminal Units), naprave za kontrolo procesov in kvalitete, motorji, čitalci črtnih kod, displaji...). Digi One IAP omogoča povezavo med protokoli Modbus (serial in Ethernet) ter Rockwell/Allen-Bradley DF1 (serial), A-B Ethernet in EtherNet/IP (ter vice versa). To pomeni, da je omogočena povezava dveh industrijskih naprav ki govorita enega od podprtih serijskih (DF1, Modbus, ASCII) ali Ethernet protokolov (ModbusTCP, AB/Ethernet, Ethernet/IP). Omogoča tudi multi master dostop, kar pomeni, da več masterjev lahko simultano komunicira z enim slave elementom/napravo, četudi uporabljajo različne protokole. Digi One IAP omogoča tudi pretvorbo ASCII podatkov, ki jih dobiva od naprimer tehtnic, čitalcev črtnih kod, RFID naprav, kamer ter ostalih v industrijski Ethernet protokol. Zelo pomembna je tudi prisotnost dodatnega serijskega porta na strežniku, ki se uporablja kot pass-through port. Preko njega je omogočeno da lokalna serijska naprava, npr. HMI panel lokalno komunicira z PLC slavom, brez motnje v Ethernet komunikaciji znotraj omrežja.
Prikaz interoperabilnosti razvovrstnih napraz z različnimi komunikacijskimi protokoli s pomočjo Digi One IAP

Digi One IA Modem

Digi One IAP Modem Digi One IA Modem poleg vseh zmožnosti modela IA vsebuje tudi vgrajeni dial up modem, ki se uporablja kot vmesnik za oddaljeni dostop. Z priklučitvijo serijske naprave na Digi One IA Modem je vsem avtoriziranim uporabnikom omogočeno oddaljeno naslavljanje naprave preko dial in načina in odpravljanje napak.
Prikaz oddaljenega dostopa do serijske naprave

 

IoT Sedaj! Pridružite se revoluciji, ki spreminja svet
4G M2M - profesionalne rešitve in oprema za industijsko mobilno povezovanje
Ruckus - preprosto boljši Wi-Fi
     
domov | program | rešitve | o podjetju | kontakt | novosti

© Telos d.o.o. 2002-2024