Telos.si prva stran
Nahajate se na: Nazaj na prvo stran >>
BYOD - uspešen prehod v novo dobo z opremo Ruckus Wireless

BYOD ali Bring Your Own Device je relativno nov proces v IT svetu, ki se je pojavil kot posledica prave poplave mobilnih naprav – pametnih telefonov in tablic, ki so v vsega nekaj letih osvojile svet. Tovrstne naprave že sedaj predstavljajo glavnino na novo prodanih dostopovnih naprav in vodilna svetovna analitična podjetja napovedujejo, da bo že v nekaj letih absolutno število pametnih klientov preseglo število klasičnih naprav za dostop do omrežja (desktopi, notesniki). Obenem so se spremenile navade uporabnikov, saj so se ti tako navadili na prednosti svojih mobilnih naprav, da jih želijo uporabljajo tudi v službene namene v lokalnem omrežju podjetja. To predstavlja velik izziv za IT oddelke v podjetjih in organizacijah, tako z vidika zagotavljanja dovolj zmogljivega dostopa do omrežja kot tudi zagotavljanja varnosti. Osnova za optimalno BYOD uporabniško izkušnjo je zanesljivo brezžično WiFi omrežje. Standardne WiFi rešitve ne omogočajo zadostne propustnosti in ne podpirajo velike koncentracije WiFi klientov. BYOD WiFi omrežje mora v svoje jedro vključevati podporo za veliko koncentracijo klientov in omogočati izogibanje motnjam. V BYOD okolju administratorji nimajo nadzora nad napravami, ki vstopajo v omrežje ki ga upravljajo. Za rešitev te težave je Ruckus Wireless v svojo opreme vključil dodatno inteligenco, ki prepoznava uporabnike, tipe naprav in aplikacije v WiFi omrežju in na tej osnovi omogoča administratorjem vpeljavo oz. vključevanje željenih varnostnih politik. Vse rešitve so preproste za implementacijo, ne zahtevajo veliko resursov za vzdrževanje in omogočajo končnim uporabnikom samo-registracijo klientov v omrežje.

 

Prednosti vzpostavitve in upravljanja BYOD omrežja z opremo Ruckus Wireless

  • INTEGRACIJA: Ruckus Wireless je v svoje rešitve vključil celoten nabor BYOD orodij, namenjenih administratorjem in uporabnikom WiFi omrežij. Ob tem je bilo poskrbljeno da podjetja in organizacije, ki vpeljujejo BYOD rešitve, lahko maksimalno izkoristijo obstoječo mrežno infrastrukturo, vključno z možnostjo integracije obstoječe mrežne segmentacije, varnostnih parametrov, avtentifikacijskih protokolov...
  • NAMENSKA OPREMA: Za pravilno delovanje BYOD omrežja mora imeti WiFi oprema vgrajene namenske značilnosti, ki omogočajo povezovanje mobilnih klientov in primerno naslavljajo povezana varnostna vprašanja. Antenska tehnologija BeamFlex+, vgrajena v novo generacijo Ruckusovih dostopnih točk, je bila razvira ravno z namenom zagotavljanja optimalne uporabniške izkušnje mobilnih klientov (pametni telefoni in tablice). Antena usmerja visoko zmogljiv WiFi signal mimo ovir in motenj izključno v smeri klientov, vgrajena polarizacijska raznolikost pa poskrbi, da se visoko zmogljiv signal ohranja kljub neprestanim spremembam v njihovi orientaciji. Vgrajena tehnologija ChannelFly poskrbi, da je za vsak paket podatkov v omrežju zagotovljen prenos v zanj optimalnem RF kanalu. Obenem je v Ruckusovo opremo vgrajenih kopica rešitev za provisioning klientov, ki so nezahtevna za implementacijo in upravljanje s strani IT osebja in obenem preprosta za uporabo z vidika uporabnikov.
  • PRILAGODLJIVOST: Administratorji omrežja potrebujejo pri določanju politik dostopa za posamezne tipe klientov popolnoma proste roke. Ruckusov sistem kontrole dostopa in prepoznavanja klientov, omogoča postopno uveljavljanje teh politik. Sistem prepoznavanja klientov je uporabljen tudi za izboljšanje delovanja omrežja, odpravljanja napak in sprememb politik dostopa skozi daljše časovno obdobje.
  • VISOKA WIFI ZMOGLJIVOST: Kot zadnjo, a vendarle najpomembnejšo BYOD komponento, je potrebno izpostavit izredno stabilnost, zmogljivost in razširljivost RF signala, ki jo prinaša WiFi oprema Ruckus Wireless. Robustna WiFi zmogljivost je zagotovilo, da se bodo uporabniki vedno lahko povezali na WiFi omrežje in na njem tudi ostali povezani.
 

Postopek prijave novih uporabnikov v BYOD omrežje Ruckus Wireless

BYOD
 

BYOD lastnosti opreme Ruckus Wireless:

  • Dynamic PSK omogoča preprosto avtomatizirano dodeljevanje dinamično generiranih PSK ključev in s tem visoko varnost. Predstavlja idealno razmerje med za implementacijo in uporabo zapletenim standardom 802.1X in nevarovanim odprtim omrežjem.  Rešitev je preprosta za implementacijo in popolnoma varna.
  • Zero-IT Activation je sistem za varen provisioning in povezovanje klientov, ki deluje na zelo intuitiven način, uporabniki se v omrežje povezujejo sami, brez intervencije s strani IT osebja.
  • Integracija baze uporabnikov omogoča uporabo obstoječih baz (ActiveDirectory, LDAP, eDirectory) za BYOD potrebe - prepoznavanje naprav, avtentifikacija uporabnikov in določanje politike dostopa.
  • Prepoznavanje naprav in določanje politike dostopa zagotavlja popolno prilagodljivost pri ustvarjanju avtorizacijskih profilov glede na uporabnika, njegovo vlogo v omrežju in tip naprave, ki jo uporablja.
  • Prepoznavanje klientov prinaša podroben nadzor in diagnostiko, ki administratorju in podpornemu osebju omogoča boljši pregled nad uporabniki in omrežjem.
  • Neverjetna zmogljivost je dejavnik po katerem je Ruckus vsesplošno znan. Vgrajene napredne WiFi tehnologije kot so BeamFlex, ChannelFly in SmartCast, prinašajo zanesljive in visoko zmogljive brezžične WiFi povezave z bistveno manjšim številom potrebnih dostopnih točk za pokritje želene površine.
ZeroIT Activation

Video predstavitev

 

IoT Sedaj! Pridružite se revoluciji, ki spreminja svet
4G M2M - profesionalne rešitve in oprema za industijsko mobilno povezovanje
Ruckus - preprosto boljši Wi-Fi
     
domov | program | rešitve | o podjetju | kontakt | novosti

© Telos d.o.o. 2002-2024