Telos.si prva stran
Nahajate se na: Nazaj na prvo stran >>

 

DIGI | Družina Digi Port Server TS - Inteligentni strežniki serijskih naprav

Družina Digi Port Server TS - Inteligentni strežniki serijskih naprav

Vmesniki iz družine Digi Port Server TS so inteligentne naprave, ki omogočajo pretvorbo serijskih podatkov v mrežne IP podatke. Uporabnikom ponujajo vse potrebne komponente za popolno mrežno povezljivost prav vsake naprave z serijskim RS232/422/485 portom. Inovativni Digijevi vmesniki nudijo popolnoma transparento povezovanje naprav, brez potrebe po spreminjanju obstoječe programske in strojne opreme v sami aplikaciji. Z uvajanjem serijskih naprav v svet inteligentnega mrežnega povezovanja se nam odpre cela paleta novih možnosti, kot recimo možnost oddaljenega nadzora in diagnostike - ni več potrebe po fizični prisotnosti na lokaciji naprave, vse težave je mogoče odpraviti na daljavo. Prav tako je omogočeno oddaljeno posodabljanje strojne programske opreme. Same serijske naprave so enostavno dosegljive preko spletnega brskalnika. Glava prednost je očitno hiter dostop do informacij, kar omogoča večjo produktivnost in profitabilnost. Digijevi strežniki naprav nudijo podporo edinstveni patentirani tehnologiji RealPort®, ki dovoljuje komunikacijo z priključenim napravami kjerkoli na IP omrežju na popolnoma identičen način kot če bi bile naprave fizično priključene na nadzorni računalnik ali strežnik. RealPort vzpostavi povezavo med gostiteljem in omreženo serijsko napravo z vzpostavitvijo lokalnega COM ali TTY porta pri gostitelju kar prineša možnost postavitve robustne mrežne povezljivosti za serijske naprave. Za razliko od ostalih COM/TTY preusmeritev je Real Port izredno stabilen in zanesljiv ter obenem omogoča izredno majhne izgube podatkov pri prenosih. Pri prenosih podatkov je omogočena AES enkripcija, ki poskrbi za popolno varnost. Vse naprave iz družine, razen osnovnega modela, nudijo podporo protokolu MEI (Multi-Electrical Interface). Samo družino sestavljaja veliko število modelskih izvedb - izvedbe z ekstremnim temperaturnim razponom, z vgrajenim modemom, z možnostjo napajanja priključenih naprav in brezžična izvedba, kar omogoča popolno prilagoditev zahtevam okolij v katerih naprave operirajo. Glavne ciljne aplikacije družine TS so industrijska avtomatizacija, varnost, transport, trgovina in zdravstvo ter številne druge.

Del družine rešitev za povezovanje naprav z serijskim RS portom Nazaj na začetno DIGI stran
Letakpdf logo

Letak DIGI PortServer TS

 

 

Digi Real Port®

Napredna tehnologija za virtualno povezavo neomejenega števila naprav z COM portov na TCP/IP omrežje

 

 

Problematika Redundance

Kako naprave Port Server presegajo probleme redundance v mrežni komunikaciji serijskih naprav

 


Člani družine Digi Port Server TS
Povezava do strani proizvajalca

http://www.digi.com/

 

Glavne lastnosti družine

 • Idealna izbira za hitro, varno in zanesljivo upravljanje 1 do 16 naprav z serijskim RS232/422/485 portom
 • Modelske izvedbe z ekstremnim temperaturnim razponom, z vgrajenim modemom, z možnostjo napajanja priključenih naprav in brezžična izvedba, kar omogoča popolno prilagoditev zahtevam okolij v katerih naprave operirajo.
 • Podpora za patentirano rešitev Digi RealPort® - napredna tehnologija za virtualno povezavo neomejenega števila naprav z COM portov na TCP/IP omrežje
 • Možnost oddaljenega upravljanja in diagnostike za priključenih naprav in s tem možnost enostavnega odpravljanja napak iz centralne lokacije, brez potrebe po prisotnosti na terenu.
 • Modemska emulacija dovoljuje obstoječim modemskim aplikacijam povezovanje po IP omrežju
 • Priložena programska aplikativna oprema sama zazna vse naprave v omrežju
 • Podpora za RS-232/422/485 Multi-Electrical Interface (MEI).
 • Za varnost prenosa podatkov poskrbljeno z podporo protokolu SSHv2
 • Port buffering za za zajem podatkov
 • Enostavna namestitev in konfiguracija preko spletnega vmesnika (http/https)
 • Funkcionalnost SNMP za enostavno upravljanje z omrežjem
 • Podpora za PPP
 • Možnost prilagoditve potrebam po nižji latentnosti ali optimatizirani propustnosti
 • Podpora za operacijskim sistemom Windows XP, 98/ME, Windows 2000, Linux, AIX, SCO, Solaris, HP-UX...
 • Podpora za Telnet in Reverse Telnet
 • TCP/UDP Socket service
 • Podprte prenosne hitrosti do 230 Kb/s
 • DHCP/RARP/ARP-Ping za določanje IP naslovov
 • Modbus to Modbus/TCP konverzija
 • Možnost Wall mount in DIM rail namestitve

Port Server TS

Digi PortServer TS

Digi PortServer TS omogoča varen in zanesljiv priklop 1, 2, 4, 8 ali 16 naprav z serijskim RS232 portom na IP omrežje. So idealna izbira za okolja, ki zahtevajo popolno integracijo serijskih naprav z obstoječimi aplikacijami. Omogočajo oddaljeno upravljanje in nadzor nad priključenimi napravami. Vsebujejo podporo funkcionalnosti RealPort, napredno tehnologijo za virtualno povezavo neomejenega števila naprav z COM portov na TCP/IP omrežje.

 

Prikaz povezave naprav na prodajni točki POs na IP omrežje s pomočjo POrt SErver TS

Port Server TS MEI

Digi PortServer TS MEI

Digi PortServer TS MEI omogoča varen in zanesljiv priklop 1, 2 ali 4 naprav z serijskim RS232/422/485 portom na IP omrežje. So idealna izbira za okolja, ki zahtevajo popolno integracijo serijskih naprav z obstoječimi aplikacijami. Omogočajo oddaljeno upravljanje in nadzor nad priključenimi napravami. Vsebujejo podporo funkcionalnosti RealPort, napredno tehnologijo za virtualno povezavo neomejenega števila naprav z COM portov na TCP/IP omrežje.

 

Prikaz povezave usmerjevalnika in PBX z RS232/422/485 serijskim portom na IP omrežje

Port Server TS H MEI

Digi PortServer TS MEI H

Modelska izvedba Digi PortServer TS H MEI omogoča varen in zanesljiv priklop 1, 2 ali 4 naprav z serijskim RS232/422/485 portom na IP omrežje. Glavna prednost izvedbe je ojačano industrijsko ohišje, ki omogoča povezovanje v zahtevnejših okoljih. Podprto je delovanje v temperaturnem območju -35o C to 74o C in pri relativni vlagi 5% to 90%. Z ekstremnim temperaturnim razponom je vmesnik idealna izbira za povezovanje naprav v okoljih prometnega nadzora, cevovodov in ostalih primerih, kjer je potrebno povezovanje naprav na zunanjih lokacijah.

Prikaz priklopa naprav z serijskim portom na strežnik naprav na strehi objekta, pri ekstremnih zunajih pogojih

Port Server TS Hcc MEI

Digi PortServer TS MEI Hcc Modelska izvedba Digi Port Server TS Hcc MEI je namenjena zahtevnemu povezovanju naprav v okoljih nadzora prometa. Omogoča omreženje in oddaljeni nadzor opozorilnih tabel, semaforjev, detektorjev in ostalih naprav nameščenih v prometnem omrežju. Podprto je delovanje v temperaturnem območju -35o C to 74o C in pri relativni vlagi 5% to 90%. Matična plošča vmesnika je prevlečena z silikonom, kar omogoča vodoodpornost enote. Sistem je pridobil certifikat NEMA TS 2. Prikaz priklopa naprav za nadzor prometa na strežnik naprav.

Port Server TS M MEI

Digi PortServer TS MEI M Modelska izvedba Digi PortServer TS M MEI ima vgrajen analogni modem. Le-ta služi kot redundačna (backup) povezava osnovni mrežni povezavi in se aktivira ob izpadu WAN omrežja. Preko vgrajenega modema je omogočen tudi oddaljeni dostop in nadzor nad priključenimi napravami. Izvedba je idealna izbira za okolja ki zahtevajo 100% dostopnost in okolja, ki poleg mrežne povezljivosti zahtevajo tudi dial-up modemski dostop.. Prikaz priklopa naprav z serijskim portom na strežnik naprav in komunikacija preko vgrajenega modema

Port Server TS P MEI

Digi PortServer TS MEI P Modelska izvedba Digi PortServer TS P MEI omogoča napajanje priključenih naprav preko serijskega RS ali mrežnega Ethernet (PoE) priključka. S tem predstavlja idealno izbiro za okolja, ki zahtevajo alternativni izvor napajanja. Prikaz priklopa in napajanja naprav z serijskim portom preko strežnika naprav

Port Server TS W MEI

Digi PortServer TS MEI W Modelska izvedba Digi PortServer TS W MEI omogoča povezovanje serijski RS232/422/485 naprav bo brezžičnem Wi-Fi omrežju. Podprt je standard 802.11b. Za varnost prenosa podatkov poskrbi implementirana WEP zaščita. Vmesnik je idealna izbira za okolja, krej ni mogoče namestiti žičnega omrežja in za aplikacije, ki zahtevajo stalne selitve. Brezžični WiFi priklop naprav z serijskim portom

 

IoT Sedaj! Pridružite se revoluciji, ki spreminja svet
4G M2M - profesionalne rešitve in oprema za industijsko mobilno povezovanje
Ruckus - preprosto boljši Wi-Fi
     
domov | program | rešitve | o podjetju | kontakt | novosti

© Telos d.o.o. 2002-2023