cnPilot | e501s in e502s

Cambium cnPilot e501s in 502s sta visoko zmogljivi 802.11ac outdoor Wi-Fi dostopni točki z vgrajeno sektorsko anteno. e501s ima vgrajeno anteno, ki pokriva 90° do 120° kot, 502s pa 30° kot. Sektorske antene so optimalna rešitev za postavitev brezžičnih WLAN omrežij na zunanjih lokacijah z izjemno velikim številom klientov – mestna središča, štadioni, večji dogodki. Izjemno robustno ohišje z IP67 nivojem zaščite in vgrajenim grelcem omogoča delovanje v temperaturnem razponu od -30° do +60°C.

cnPilot e501s in e502s – glavne lastnosti

Vgrajena sektorska
Wi-Fi antena

Dostopne točke z vgrajeno sektrorsko Wi-Fi anteno so optimalna rešitev za postavitev brezžičnih WLAN omrežij na zunanjih lokacijah z izjemno velikim številom klientov – mestna središča, štadioni, dvorane, večji dogodki. Glede na zahtevano kapaciteto lahko uporabimo modelsko izvedbo e501s z vgrajeno 90° do 120° anteno ali v primeru res ekstremno nasičenih hi-density okolij model 502s z vgrajeno 30° anteno. Sektorska antena vso svojo izhodno moč usmeri v nastavljan kot in tako poskrbi za dostop klientov v tem delu. S združevanjem moči večih enot lahko pokrijemo tudi najbolj zahtevne lokacije.

Zunanja – outdoor
namestitev

cnPilot e501s/502s je visoko zmogljiva Wi-Fi DT, namenjena namestitvi na zahtevnih zunanjih površinah. S podporo za IP67 standard zaščite in vgrajenim grelcem, je odporna na velika temperaturna nihanja, dež, sneg, UV sevanje, veter in prah. Podprto je delovanje v temperaturnem razponu od -30° do +60°C. Kompletu je priložen nastavek za preprosto montažo na drogove javne razsvetljave ali strop. e501s/502s je idealna izbira za postavitev WLAN omrežja na zunanjih lokacijah z zelo veliko koncentracijo uporabnikov.

PoE napajanje
naprav

cnPilot e501s/502s DT ima vgrajen PoE vhod, ki ga uporabimo za napajanje enote. Poleg tega se lahko DT pohvali tudi z vgrajenim PoE Out priključkom. Tega uporabimo za napajanje naprav, ki jih namestimo poleg DT. Idealna rešitev za priključitev nadzorne kamere (video nadzor) ali bridga (širokopasovni dostop), saj se izognemo zapletom z zagotavljanjem standardnega 220V napajanja. Do lokacije preprosto speljemo mrežni kabel in prek njega napajamo obe napravi.

Brezhiben dostop v
nasičenih okoljih

Na Cambium e501s/502s zunanjo brezžično Wi-Fi dostopno točko je lahko vzporedno povezanih do 256 zahtevnih klientov. Visoko zmogljiva 802.11ac DT omogoča kreiranje 16ih SSIDjev in s tem segmentacijo omrežja na več delov. Vgrajeno spominsko polje je dodatno zagotovilo za tekoče delovanje tudi v visoko nasičenih okoljih z velikim številom klientov. Robustna zaščita pred električnimi motnjami in LTE koeksistenca za izničenje interferenc dodatno izboljša delovanje v zahtevnih radijskih pogojih.

Brezplačna uporaba in
brez licenc

Wi-Fi dostopne točke cnPilot so resnično cenovno ugodna izbira, saj je vsaki brezplačno dodan napredni WLAN kontroler. Poleg tega ni potrebe po nakupu dragih licenc in podpore. Brezplačna je tudi nadgradnja programske opreme. Za primerljivo konkurenčno opremo znaša strošek uporabe vsaj 100€/leto za vsako DT. Standardna garancija je 3 leta, mogoč je tudi nakup dodatnih 2 let garancije.

Pokritost.
Zmogljivost. Hitrost.

cnPilot e501s/502s omogoča veliko oddajno moč in je DFS certificiran, kar prinaša dodatne rezervirane prenosne kanale. Tako zagotavlja večjo pokritost in zmogljivost. Vgrajena je funkcija Airtime fairness za upravljanje propustnosti, omogočeno samodejno skeniranje kanalov (ACS) za povečanje učinkovitosti in podprt band steering, ki usmerja močan signal v smeri klientov. Vse to zagotavlja, da omrežje podpira povezavo velikemu številu dinamičnih Wi-Fi uporabnikov.

Brezplačno
centralno upravljanje

Upravljanje Cambium WLAN omrežja poteka prek brezplačnega centralnega WLAN kontrolerja v platformi cnMaestro, ki je lahko nameščen v oblaku ali lokalnem okolju (on-premises). cnMaestro prinaša:

 • preprosto dodeljevanje pravic dostopa do omrežja (onboarding) prek kuponov in Social Login
 • spremljanje in nadzor vseh DT in klientov v sistemu
 • skupinska konfiguracija in nadgradnja vseh DT v omrežju
 • upravljanje prek zmogljive nadzorne plošče – dashboarda
 • odpravljanje težav na daljavo
 • hierarhična organizacija naprav v omrežju

Wi-Fi Mesh
podpora

cnPilot e501s/502s podpira brezhiben roaming oz. prehajanje povezanih klientov med dometom večih dostopnih točk. Uporabniki se lahko prosto gibljejo po celotni pokriti površini in se ob tem samodejno povezujejo na različne dostopne točke, ne da bi to sploh opazili. Podprt je tudi Wi-Fi Mesh način povezovanja, pri katerem DT pridobiva signal od sosednje enote. Tako se izognemo težavam z mrežnim ožičenjem na mikro lokaciji postavitve. Podprte so tudi mesh povezave med notranjimi in zunanjimi DT.

Monetizacija
omrežja

cnMaestro kontroler vključuje tudi namenski portal za upravljanje s pravicami dostopa do Wi-Fi omrežja. Vstopno stran v omrežje lahko preprosto oblikujemo po svojim željah in potrebah. Dostop lahko prek kuponov zaračunavamo, vzpostavimo več nivojev dostopa (osnoven/premium), omogočimo Social Login (dostop prek profila na Facebooku) in dodelimo začasno časovno omejeno pravico dostopa za goste. Idealna rešitev za hotele, kampe in sorodna okolja.

cnPilot e501s/502s

specifikacija

Visoko zmogljiva 802.11ac 2×2 dual band brezžična Wi-Fi dostopna točka z vgrajeno sektorsko anteno za zunanjo (outdoor) namestitev

Wi-Fi dostopna točka
 • Podprti standardi: IEEE 802.11a/b/g/n/ac in dodatno: 802.11 h/d/r/u/w/
 • MIMO struji: 2×2 MIMO
 • Domet: 213m
 • Vzporedno povezanih klientov: 256
 • Maksimalna prenosna hitrost: 1.3 Gbps (1,267 Mbps)
 • Število SSIDjev: 16 na obeh radijih
 • Izhodna moč antene: 10.5 dBi na 2.4GHz in 13 dBi na 5GHz
 • Multi-Hop Mesh posredovanje Wi-Fi signala med DT: podprti do 3 hopi in mesh povezave notranjih in zunanjih enot
 • Polarizacija: Dual-linear
 • Tip vgrajene antene: Dvojno polarizirana integrirana sektorska antenna (90-120° oz. 30° kot pokrivanja)
 • Frekvenčni spekter: 2.4 GHz: 2400 – 2484 MHz 5 GHz: 5150-5850 MHz s podporo za DFS band
 • Podprte napredne funkcije: Beamforming, WMM, Band steering, Airtime Fairness, ACS – Automatic Channel Selection, Mesh, tunneling (L2TP/L2oGRE/PPPoE), Presence Locationing API, Packet capture, Wireless sniffer, WiFi analyzer, ACL/DNS-ACL
 • Napajanje: 56V/30W Gigabit passive PoE injector
 • Mrežni Ethernet vhod: 2 x Gigabit Ethernet (10/ 100/ 1000 Mbps)
 • PoE OUT priključek za 802.3af PoE napajanje perifernih naprav, recimo nadzornih kamer ali bridgov
 • Potrošnja energije: 8W (max)
 • Dimenzije: 300 x 204 x 65 mm
 • Teža: 881g
 • Temperaturni razpon delovanje: od -30°C do +60°C. Vgrajen grelec.
 • LED indikatorji: Vgrajena 1 LED lučka s tremi barvami
 • Maksimalna izhodna moč: 29dBm @ 2.4GHz in 28dBm @ 5 GHz, programsko omejena glede na lokalno zakonodajo.
 • Zaščita pred krajo: Kensington lock
 • DT priložen komplet za namestitev na steno ali drogove javne razsvetljave
Wi-Fi varnost in dostop
 • Avtentifikacija: varna spletna stran, RADIUS 802.1x vključno z EAPSIM/AKA, EAP-PEAP, EAP-TTLS in EAP-TLS MAC avtentifikacija (lokalna podatkovna baza ali zunanji RADIUS strežnik). Podpora za standard Hotspot 2.0 / Passpoint
 • Captive Portal / dostop za goste: cnMaestro kontroler / prek DT brez kontrolerja / Preusmeritev na zunanji RADIUS strežnik / Active Directory integracija, NAT / DHCP Server / Firewall / NAT logging
 • Vgrajeni WLAN varnostni standardi: WPA-TKIP, WPA2 AES, 802.1x 802.11w (Protected Management Frames)
 • VLAN: Dinamično VLAN dodeljevanje s strani RADIUS strežnika. VLAN po SSID po uporabniku, VLAN load balancing

Idealna izbira za WiFi4EU omrežje

Celovita profesionalna rešitev za WiFi4EU shemo - visoko zmogljive brezžične Wi-Fi dostopne točke za notranjo in zunajo namestitev, napredna mrežna stikala in brezplačna platforma za učinkovit nadzor in upravljanje celotnega omrežja naprav. Odlično razmerje med ceno in kvaliteto!

KONTROLER

Celovito upravljanje omrežja v oblaku

cnMaestro je popolnoma integriran inteligentni mrežni kontroler, ki omogoča preprosto upravljanje celotnega omrežja naprav Cambium - Wi-Fi dostopnih točk, širokopasovnih bridgov in mrežnih stikal iz ene točke. Uporaba je popolnoma brezplačna.

Celovito upravljanje

Napredno upravljanje celotnega
omrežja naprav iz enega mesta

Brezplačna uporaba

Popolnoma brezplačna uporaba
brez skritih stroškov licenc in podpore

Popoln nadzor

Pregled nad delovanjem omrežja in vsemi povezanimi uporabniki

Odpravljanje težav

Vgrajen sistem za zaznavanje in odpravljanje težav s prikazom statusa vseh naprav

Kontakt